Insiktsbloggen: Underbart är kort

IMG_5599

När jag vaknade i morse var det helt vindstilla.  Och solen lyste in i mitt sovrum .
Det var länge sen det var  vindstilla och solsken, visserligen bara 13 grader men det vet man ju att temperaturen stiger snabbt. Och då gäller det att passa på om man vill springa lite på stranden.
Vindstilla, det händer ju nästan aldrig här i Härliga Halland. Då gäller det att passa på!
Klockan var bara 7 men halv åtta var jag nere och sprang längs stranden med solen i ögonen och vågskvalp i öronen.

Det var bara jag och några öronmaneter som man inte vill trampa på,kan bli lite slirigt.   IMG_5564

Varm och svettig hann jag  med ett dopp också  innan jag såg  hur molen började visa sig över stranddynerna.Det gäller att fånga  ögonblicket, man kan ju aldrig vara säker hur länge det underbara varar. Osäkerheten gör att jag måste kolla min väderapp. Vet inte hur många gånger per dag som jag kollar  den.   Och den tycks stämma så när som på en halvtimme hit och dit.  Klockan elva kommer molen skymma solen, vinden tilltar och regnet  kommer att hänga i luften.  Stämmer väl så där, vill ju att det ska regna på mina tomater och bönor men det räcker tyvärr inte till så jag får vattna!
Det enda man med säkerhet vet är att underbart är kort, alldeles för kort. Funderar om det är just den där korta tidsrymden som gör det underbara underbart. Men blir det mindre underbart om det vara länge eller för evigt?  Är det inte underbart längre då?  Är det bara som det ska vara.  På sommaren ska det vara varmt, solsken och bara lätta molntussar på himlen.  Det är väl som det ska vara Helt enkelt: Underbart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *